- Back to Home »
- jogurt naturalny , Krasnystaw »
- Krasnystaw Jogurt naturalny
Posted by :
MlecznAlejka
11 grudnia 2011
Brakuje mi tutaj zdjęć i wiem, że przy opisie produktu zdjęcie powinno być. Zdjęcia podobne do tych, które pojawiały się częściej będą nadal, jednak z dużym opóźnieniem. Postanowiłam w miarę możliwości wrzucać 1,2 zdjęcia produktu znalezione w wyszukiwarce. Zdjęcia będą kolorowe i zamieszczane w celu zapoznania się z produktem i zobrazowania go :)A potem będę je zmieniać na swoje zdjęcie.
Jogurt naturalny jest tak na prawdę produktem uniwersalnym :)Można go jeść bez niczego, z dodatkami wg naszego gustu (płatki, muesli, kakao, miód, owoce itd.), dodać jako składnik do potrawy. Ba! może być bazą do ciasta, ciastek czy innych słodkości i wielu innych kulinarnych pomysłów :)
Prawda jest taka, że jogurt naturalny jogurtowi nie równy. Dlaczego? Każdy z nich ma inny skład, smak i wyczuwalną słodycz, a zrobić dobry jogurt naturalny to sztuka.
Czy to udało się to OSM Krasnystaw produkując swój Jogurt Naturalny?
Wg mnie produkt jest na prawdę smaczny i cechuje go wiele plusów.
Konsystencja lekko płynna, inaczej pół gęsta ;) swobodnie można jeść go łyżeczką. Bez żadnych grudek w samym jogurcie. Wypicie samego jogurtu będzie trudne, jednak można się na to zdecydować, jeśli ktoś lubi jeść bez łyżeczki ;)
Smak..na prawdę bardzo dobry! Jogurt nie jest słodki, przesłodzony, z dodatkiem cukru czy innych substancji słodzących. Jest lekko kwaskowaty, typowy dla naturalnego jogurtu, prawdziwy i smaczny :) Dzięki temu możemy ten produkt potraktować jako bazę do wielu potraw :) A i ja jako konsument sama mogę zdecydować, do czego chce go dodać, bez żadnych ograniczeń. W przypadku zbyt słodkiego posmaku jogurtu naturalnego, nie mogę zastosować produktu do potraw jak np. słone, gdyż mogłoby to zaburzyć cały urok dania.
Opakowanie jest ładne, estetyczne i robi pozytywne wrażenie :) Jogurt dodatkowo ma małą zawartość tłuszczu, co jest dużym plusem :)
Dodatkowo, producent na opakowaniu umieszcza informacje o tym, jakie bakterie mlekowe zostały dodane podczas produkcji jogurtu (Lactobacillus delbruecki subspecies bulgaricus, Streptococcus thermophilus). Bardzo duży plus za to!
Wartość odżywcza w 100g - 59 kcal
białko - 4,3g
węglowodany - 6,1g
tłuszcz - 2g
ciekawy jogurt, jeszcze go nie poznałam. masz rację, że każdy naturalny ma swój smak i konsystencję, ja osttanio najbardziej lubię zott, za kremowy smak, ale zawsze też mam na stanie jogurt stały, to znaczy niepłynny, z biedrony, chyba bakomy. próbowałam też naturalny oetkera, ale nie smakował mi. no i jest jeszcze taki jeden jogurt, bodaj najtańczy, bardzo smaczny, ale dość płynny, niestety nie pamiętam firmy. może piątnica? zajrzę u ciebie, co tam masz piątnicy, kiedyś ciepło o nichmyślałam, teraz trochę zapomniałam.
OdpowiedzUsuń(karobi)
Jogurtu naturalnego Zott jeszcze nie jadłam. Tak,w Biedronce można kupic jogurt z Bakomy, który to jest bardzo dobry :)nawet mam przygotowane zdjęcia do opisania go, tylko ciągle nie mogę się za niego wziąc ;) Czy Piątnica ma jogurt naturaln? nic takiego nie kojarzę, moze to być z innej firmy :)
OdpowiedzUsuń